logo-400
06 15 205 999
marijn@jouwcommunicatiecoach.com
marijnschilders
06 15 205 999

Anderen over mij

Marieke Brouwer

“Marijn is rustig, luistert en stelt de goede vragen. Ze heeft een scherpe blik, geeft positieve feedback, goede adviezen en tijdens het filmen is ze onzichtbaar aanwezig. Deze coaching heeft mijn zelfkennis vergroot. Doordat je jezelf terugziet op beeld, dit bespreekt en daar de goede vragen bij worden gesteld, krijg je meer inzicht in je eigen handelen en vanuit welke overtuigingen je dit doet.”

Irene van der Spoel

Ik heb meer zelfreflectie op mijn presentatiestijl en vaardigheden gekregen. Marijn luistert en reflecteert zonder dat er een oordeel aanhangt. Ze is direct en eerlijk en staat open voor een ‘diepere’ reactie.”

Eline Bokslag

Het meedenken van Marijn bij de voorbereiding van mijn presentatie was heel waardevol. Eerst nam ze rustig de tijd met kijken en luisteren naar wat ik al had voorbereid. Dit deed ze met een open blik en een positieve houding. Daarna benoemde ze wat ze zag en welk effect mijn handelen op mijn manier van presenteren had. Zowel dat wat goed werkte als de verbeterpunten kwamen aan de orde. Marijn is duidelijk en overtuigend. Met haar aanwijzingen en feedback paste ik mijn presentatie aan, zodat ik vol zelfvertrouwen mijn boodschap voor het voetlicht kon brengen.

Ruud Barnhoorn, schooldirecteur 

Marijn is oprecht nieuwsgierig naar de mens en de professional met als uitgangspunt een open, waarderende blik en geeft ook de nodige scherpte. In het geval van het filmen van de leerkracht zijn de interviews met kinderen een toegevoegde waarde. Dit komt door de manier van vragenstellen van Marijn. De leerkracht krijgt ‘klantadvies’. Het levert gedragsverandering op bij de leerkracht en het zorgt voor daadwerkelijke verandering in de groep.

Roy van der Sluis, praktijkinstructeur

“Het zichtbaar maken van mijn verbale en non-verbale communicatie heeft mij écht inzichten gegeven om mijn praktijklessen te verbeteren, want een beeld daar kan je niet omheen. Deze coaching heeft mij meer opgeleverd dan de feedback die ik van een collega zou krijgen. Het zien, evalueren, weer een keer in zo’n situatie zijn en je handelen kunnen veranderen dát werkt door.

Noortje van Lieshout, leerkracht basisonderwijs

“Het was heel fijn om door Marijn’s camera-oog en scherpe observeerblik naar mezelf te kijken. Ik waardeer haar open blik en ook de vragen die ze stelt waardoor ik over beweegredenen van ingesleten gewoontes kon nadenken. Ik heb nieuwe ideeën opgedaan, die ik meteen kon toepassen. Het van afstand en op een ander moment mijn eigen handelen als leerkracht kunnen zien en daar op reflecteren. Het heeft mij veel opgeleverd.”

Jacco Bouman, leerkracht basisonderwijs

“Marijn heeft naast het filmen in de klas ook leerlingen uit mijn klas geïnterviewd over mij als leerkracht en over de groep. Die interviews heb ik gezien, dat wisten de kinderen. Hele positieve dingen hoorde ik van ze, maar de kinderen zeiden ook dingen die wat minder positief waren. Van sommige dingen was ik me echt niet bewust. En heb ik kunnen aanpassen en samen met de kinderen over kunnen praten. Het heeft de sfeer in de groep erg goed gedaan en mijn contact met kinderen verbetert. Ik heb ze nóg beter leren kennen.
Marijn stelt hele goede en gerichte vragen, zowel aan mij als aan de kinderen, waardoor ze heel open en vrij kunnen vertellen. Ze heeft veel geduld, luistert en vraagt door. De combinatie van filmen in de klas en het houden van interviews met leerlingen is ontzettend leerzaam en echt een aanrader.”

Meer reviews zien?

Neem een kijkje op mijn YouTube kanaal.

Jacqueline Lycklema, manager

”Marijn is een open en hartelijke persoonlijkheid die je meteen op je gemak stelt. Het is altijd spannend om met iemand anders je eigen videopitch te kijken én te bespreken. Dit doet Marijn op een zeer respectvolle maar wel prikkelende manier. Ze is echt een coach die mij zelf liet nadenken en onderzoeken wat goed was en wat beter kon. Het prettige is dat ze ook helpt om te bepalen waarom het beter kan en wat dat oplevert. En vooraf goed na te denken wat ik wil bereiken met zo’n pitch. Ik vond het heel waardevol en heb veel gedaan met haar adviezen en tips! Echt een aanrader!

Nicole, projectmanager

“Samen met Marijn heb ik mijn online sollicitatiegesprek ook online via Skype geoefend. Dat gaf mij een goede voorbereiding en een fantastische pitch, die ik alleen niet zo had kunnen doen. Al doende samen werd het iets krachtigs.
Vooraf had Marijn al handige tips gegeven om over de opbouw na te denken. Marijn is menselijk, toegankelijk, heeft goede tips, geeft je een hart onder de riem, is positief en opbouwend.”

Pim, deelnemer sollicitatietraining

“De combinatie van in de praktijk je sollicitatiegesprek oefenen, terugkijken en het geven van feedback vond ik een topcombinatie. Het is ontzettend waardevol om jezelf terug te zien op camera wanneer je een sollicitatiegesprek voert. Je ziet namelijk precies hoe je dit doet, zowel verbaal als non-verbaal. Dit maakt de feedback die je krijgt to-the-point. Hierdoor kun je goed op jezelf reflecteren (aan de hand van filmbewijs). De directe feedback is prettig, waardevol en respectvol. Bovendien geeft het energie om dit samen met een kleine groep deelnemers te doen.”

Daniëlle, deelnemer sollicitatietraining

“Marijn stelt de cursisten op hun gemak. Luistert aandachtig en geeft eerlijke feedback waarmee je echt vooruit kan. Een waardevolle training om bewust te worden van je non-verbale en verbale communicatie. En die camera ben je snel vergeten!”

Marie-José Hermans, HR-adviseur

“Marijn heeft een scherpe blik, geeft positieve feedback en waardevolle adviezen.”

Corine, deelnemer sollicitatietraining

“Deze workshop geeft je meer feedback over je houding en gedrag dan iedere andere feedback sessie. Je kan door het gebruik van de camera jezelf zien door de ogen van de selecteur/je gesprekspartner. Dat maakt dat je een volgend sollicitatiegesprek krachtiger en zelfverzekerd ingaat.”

Marianne, deelnemer sollicitatietraining

“Ik zag dat ik nog steeds te veel en te uitgebreid praat. Had ik niet door. Nu wel. Dus oefenen, oefenen. De adviezen van Marijn zijn opbouwend, positief en nuttig. Ik had geen last van de camera.”

Naomi, deelnemer sollicitatietraining

“Ik heb echt inzicht gekregen in mijn voorkomen en presentatie tijdens sollicitatiegesprekken. Vooral mijn gezichtsexpressie en lichaamstaal kon ik heel goed zien via de beelden die Marijn maakte. Ik heb geen last gehad dat er een camera was. Ik kreeg goede tips en tops.”

Sharon, pedicure

“Het is een mooie manier van zelfreflectie, omdat je echt ziet hoe je bent en wat je doet in plaats van er alleen over te praten. Coaching met beeld heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven en goede tips om mijn verkooptechnieken te verbeteren.”

Anouk, manicure

“Gefilmd worden is spannend. Maar Marijn is heel rustig. En onopvallend aanwezig. In de beelden kun je heel goed zien wat je kunt verbeteren én wat je al goed doet. Ik heb een betere kijk gekregen op mijn communicatie met een klant.”

Lobke, schoonheidsspecialiste

“Het is best confronterend om jezelf op beeld te zien, maar ook echt leuk en leerzaam.”

Gonny, moeder van 2 zoons

“De coaching met beeld liet mij zien hoe ik communiceer met mijn kinderen. En dat dit weer anders in de praktijk is dan je in je hoofd denkt. Tijdens het filmen, thuis, was Marijn nauwelijks ‘aanwezig’, en dat is juist goed omdat de situatie dan natuurlijk is en de kinderen niet anders gaan doen dan normaal.
Het gesprek samen met de beelden was ook fijn, Marijn wees me subtiel op zaken die haar waren opgevallen en waar ik meer mee zou kunnen doen. Marijn is rustig, kan zichzelf op de achtergrond zetten bij het filmen en in het gesprek heel goed de punten aanstippen die belangrijk zijn.”

Katelijne Hofman, ambulant begeleider

“Ik ben tevreden, geïnspireerd, enthousiast en met een rugzak vol kennis huiswaarts gegaan nadat ik bij Marijn de workshop filmtechniek voor beeldcoaches heb gevolgd. Een op maat gemaakte opfriscursus waar je alles uit kunt halen wat jij graag wilt weten, als het gaat om filmen in een klas of groep, filmtechniek en monteren. Het was ook nog eens een gezellige dag met Marijn als leuke en betrokken trainer. Ik merkte dat ze er echt werk van had gemaakt en zich super goed voorbereid. Een aanrader, voor iedereen die nog beter in zijn vak als beeldcoach wil worden.”

Elian Deenik, tekstschrijver / redacteur

“Marijn is een open en fijn persoon om mee te werken. Communicatie en ook non-verbale communicatie is best iets persoonlijks om mee aan de slag te gaan.  Maar ik heb me geen moment ongemakkelijk gevoeld. Ik heb de coaching met camera als waardevolle toevoeging ervaren, met de inzichten die ik heb opgedaan voel ik me sterker.“

Rechter bij rechtbank Utrecht

“Tijdens een beeldcoachsessie kun je als objectief waarnemer naar jezelf kijken. Dat komt omdat de cameravrouw ‘onzichtbaar’ is: tijdens de sessie vergeet je dat je wordt gefilmd, zodat je gewoon je werk doet. Het terugkijken gebeurt onder haar coachende begeleiding: zij kiest de fragmenten waarin ‘iets gebeurt’ en samen kijken we daar dan kritisch naar. Het heeft me verbaasd hoeveel je daar nog uithaalt.”